Webwinkel Keurmerk

keuken Cadeau artikelen uit de kookwereld

Het assortiment keuken cadeau artikelen uit de kookwereld, zoals de gegraveerde deegrol, parmesan rasp, spaghetti-meter, pizza lifters en pizza snijplanken met snijmes, worden allemaal met de hand en liefdevol gemaakt uit kersen - en FSC- bamboehout en zijn daarom stuk voor stuk uniek.

Unieke Italiaanse keuken cadeau artikelen voor uzelf of om cadeau te geven

De deegrol met de gegraveerde pizza soorten, is onmisbaar in de keukenlade en is een must have voor iedere bakliefhebber! Met de handige spaghettimeter, meet je altijd de juiste hoeveelheid af en weet je precies hoeveel spaghetti je moet koken.

Pizza lifters, snij-en serveerplanken

De prachtige pizza lifters zijn gemaakt van kersenhout met de hand gegraveerde pizza soorten of buon appetito. Aan het einde van het handvat is een lederen band bevestigd als een lus. De pizza lifter, is perfect gevormd om een stuk pizza (of taart, quiche, cake, enz.) mee op te tillen en te serveren.
Een echte eyecatcher zijn de pizza snij -en serveerplanken. De snijplank is van FSC-bamboehout en staat ook prachtig op het keukenaanrecht als je hem niet gebruikt. Met de meegeleverde pizzasnijder, snijd je in één handomdraai, altijd 6 perfecte gelijke stukken door de geultjes in de plank. Komen er wat vrienden op de borrel, dan kan je de snijplank ook als serveerplank gebruiken.

Pasta makers

De vintage verse pasta maker voor spaghetti alla Chitarra komt uit Abruzzo. De klassieke Italiaanse ambachtelijke pasta maker van vóór 2000. Chitarra is het Italiaanse woord voor gitaar. Om deze pastasoort te maken, wordt een rechthoekige mal, waar lange metalen draden over zijn gespannen gebruikt, net als bij een gitaar. Hier komt dan ook de naam “gitaarpasta” vandaan. Over deze draden wordt het deeg gelegd. Vervolgens wordt het deeg met een roller tussen de draden doorgedrukt, waardoor er “vierkante” slierten pasta ontstaan. Verse pasta is lekkerder dan kant-en-klare pasta. Dus verras jouw vrienden of familie met een Italiaans etentje of organiseer een kookworkshop door samen de pasta te bereiden. Met pasta kan je eindeloos variëren en de saus zou je reeds van tevoren klaar kunnen maken en is eveneens geschikt om in te vriezen.

Een traditioneel Italiaans diner bestaat uit 4 gangen: antipasti, primi piatti, secondi piatti e dolci. Schenk een heerlijke aperitivo bij binnenkomst. Toen ik in Puglia was, heb ik deelgenomen aan een kookworkshop orecchiette pasta maken. Orecchiette is het Italiaans voor oortjes, dus is pasta in de vorm van oortjes, een authentiek streekgerecht van Puglia.
De Chitarra pasta maker is verpakt in een mooie doos met op één van de zijkanten, het recept om de pasta te bereiden.

 

Italiaanse koffiemokken, leuk voor uzelf of als cadeau

De koffiemokken met de (hulp) werkwoorden essere en avere, heb ik zelf ontworpen. Deze twee werkwoorden zijn de meest gebruikte werkwoorden en liggen ook aan de basis bij de vorming van andere Italiaanse tijden. Werkwoordsvormen zijn essentieel bij het leren van een nieuwe taal en door ze met regelmaat te herhalen, blijven ze ook beter in het geheugen hangen. Dus neem tijdens het studeren of huiswerk maken, er een mok koffie of thee bij en als je het even niet meer weet, spiek je door een blik op de mok te werpen.

Wanneer je op zoek bent naar een uniek Italiaans cadeau voor iemand, die graag in de keuken staat of ben je zelf een echte kookliefhebber? Dan hoop ik dat dit overzicht jou een heleboel inspiratie geeft.

Bekijk de webshop met Italiaanse keuken cadeau artikelen uit de kookwereld en laat u verrassen door alle unieke Italiaanse cadeau artikelen.

×

Buongiorno!

Welkom bij Amaregalo. Klik op onderstaand contactpersoon om een whatsapp bericht te starten.

× Kan ik u helpen?